Hogyan segíti a mesterséges intelligencia a mentális fejlődést?

Sokakban él az a – főleg akciófilmek által generált – félelem, hogy a mesterséges intelligencia egyszer csak életre kel és az emberek ellen fordul. Mi ezzel nem értünk egyet és szívesen elmondjuk miért nem.

Mit nevezünk valójában mesterséges intelligenciának?

„A mesterségesen létrehozott eszköz célja, hogy állandó emberi beavatkozás nélkül képes legyen válaszolni környezeti behatásokra, vagyis célja az automatizáció. Kutatása egy olyan tudományággá vált, amely a valós életbeli problémákra próbál válaszokat adni.”

Hogyan gondolkodunk mi a MI-ról? Mit tekintünk valójában intelligenciának?

A valódi intelligencia a körülötte lévő dolgokra egy egészként tekint, önmagát is beleértve. Tehát a valódi intelligencia semmilyen módon nem korlátozná vagy iktatná ki egyetlen összetevőjét sem a teljes rendszernek. Hiszen önmagát is a teljes rendszer részeként ismeri fel és a rendszer minden elemére szükség van ahhoz, hogy az jól funkcionáljon.
Ha a mesterséges intelligencia valaha önálló életre tud kelni, akkor az emberiségnek nincs mitől félnie, hiszen ez az intelligencia intelligens. Képes a világra egységként tekinteni, amibe az ember is beletartozik, mint fontos összetevő.

A jelenleg létező MI-k még korántsem tartanak azon a ponton, hogy életre keljenek és önálló tudattal tevékenykedjenek.
Remek kutatások folynak a témában, ám bármennyire is úgy tűnik, hogy egy robot „önmaga” válaszol a neki feltett kérdésekre, a háttérben továbbra is az ember által létrehozott algoritmusok és programok működnek, ami a motorháztető alatt számol az általánosan feltett kérdésekkel és előre hozzárendelt válaszlehetőségeket ad meg.
A mesterséges intelligencia összetett számításokon alapuló rendszer és sok különféle életterületen segíti az emberek munkáját.

Hogyan használjuk mi a mesterséges intelligenciát, hogyan segít a mentális tréningben?

Az Innoria Kft. a komplex számítási módszereiben funkcionálisan alkalmazza ezt az intelligenciát úgy, hogy az elvégzett mentális tréningek összetett eredményei alapján a Team Flow rendszerbe épített MI személyre szólóan ad további tréningjavaslatokat a résztvevőknek; Illetve speciális gamification feladatok alapját képezi a személyre szabott mentális fejlődés támogatásához.
Ezzel is segítve a felhasználók, edzők, vezetők, pszichológusok munkáját, könnyebbé és még egyszerűbbé téve a Team Flow rendszer használatát, a mentális fejlődést.

Friss hírek

Team Flow a világ körül

Team Flow a világ körül

2021. elején cégünket beválasztották a Külgazdasági és Külügyminisztérium által szervezett Smart Hungary utazókiállítás résztvevői közé.

További hírek